Καινοτόμος δράση « Νέες Ψηφιακές Τεχνολογίες & Εκπαίδευση » - Διδακτική βιωματική/διαδραστική επίσκεψη με τους μαθητές & τις μαθήτριες του Τμήματος Ένταξης της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου στο κινητό Ψηφιακό Μουσείο « Μνήμες 1821 » της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες

Το εντυπωσιακό κινητό Ψηφιακό Μουσείο « Μνήμες 1821 » άνοιξε τις πύλες των 12 κοντέινερ κι εμείς είχαμε την χαρά να ζήσουμε  αυτή την υπέροχη εμπειρία!

Νιμπή Μαρία ΠΕ02 ΕΑΕ: Υπεύθυνη καθηγήτρια οργάνωσης, συντονισμού, υλοποίησης δράσης και σχεδιασμού εκπαιδευτικού υλικού και υλικού παρουσίασης/διάχυσης της δράσης.

Νιμπή Μαρία ΠΕ02 ΕΑΕ και Καλαντζή Φωτεινή ΠΕ04.05 ΕΑΕ: συνοδοί εκπαιδευτικοί 

Στις 21 Νοεμβρίου 2022, κάναμε ένα ταξίδι στον χρόνο και μάθαμε σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης του ’21, γνωρίσαμε  τα όπλα, θαυμάσαμε παραδοσιακές φορεσιές, παρακολουθήσαμε μάχες και ναυμαχίες , διασκεδάσαμε παίζοντας εκπαιδευτικά ψηφιακά παιχνίδια. Και όλα αυτά μέσα από εικόνες, σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες όπως βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης, κλπ.

Μια εξαιρετική δουλειά η οποία ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση!!!!!

Η διδακτική επίσκεψη υλοποιήθηκε ως προέκταση του διδακτικού αντικειμένου της  Νεοελληνικής Γλώσσας της Α΄ Γυμνασίου (2η ενότητα, κείμενα από το σχ. βιβλίο και το τετράδιο εργασιών με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση και με τίτλους: Ο νέος ρόλος του δασκάλου και Μέσα επικοινωνίας και σχολείο (αντίστοιχα),  και της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β΄ Γυμνασίου (1η ενότητα, Από τον τόπο μου σ΄ όλη την Ελλάδα) σε συνδυασμό με σχετική θεματική σχεδίου εργασίας «Γνωρίζω τον τόπο μου και την ιστορία του» με διδάσκουσα εκπαιδευτικό την κα Νιμπή.

Ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη του μουσείου κυρία Ολυμπία Δημητρακοπούλου και το υπόλοιπο προσωπικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη φιλοξενία και την υπέροχη  εικονική ξενάγηση, όπως και για το υπέροχο βιβλίο που μας δώρισαν για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. 

Στην 11η τελετή απονομής των Impact BITE Awards 2022, του πιο σημαντικού θεσμού επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με τις αναδόχους εταιρείες Space Hellas – Radiant Technologies,  στην κατηγορία  Τουρισμός Πολιτισμός, απέσπασε το BRONZE  Βραβείο για το έργο «Ψηφιακό Μουσείο: Μνήμες 1821» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.