Διδακτική Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών

 

Στις 27 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές/τριες του Α1 τμήματος του 21ου Γυμνασίου Πατρών πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας & της Λογοτεχνίας, με σκοπό την προώθηση και καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης ήταν οι φιλόλογοι κ. Αλμπάνη Βασιλική και  κ. Χασάπη Πηνελόπη.

 

Αρχικά οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν από την Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης κ. Κατερίνα Κούρου, για την ιστορία και τη λειτουργία της και ξεναγήθηκαν στους χώρους της, θαυμάζοντας τον πλούτο και την ποικιλία των βιβλίων στα ράφια.

 

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκλήθηκε από την αναφορά στον τρόπο που γινόταν η αρχειοθέτηση των βιβλίων τα παλιότερα χρόνια, με την καταχώριση σε ειδικές καρτέλες των απαραίτητων στοιχείων ενός βιβλίου, αλλά και σήμερα με την ψηφιοποίηση όλων αυτών.

 

 

Στον ειδικά διαμορφωμένο για ΑμεΑ χώρο της Βιβλιοθήκης γνώρισαν και δοκίμασαν τα εξειδικευμένα βοηθητικά μέσα για άτομα με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης.

 

           

 

Στο Αναγνωστήριο οι μαθητές/τριες, χωρισμένοι σε ομάδες, ανέλαβαν την αναζήτηση πληροφοριών και την καταγραφή αυτών, προκειμένου να συνθέσουν εργασία με τίτλο: «Ανθολόγιο Πατρινών Λογοτεχνών».

 

 

                             

Μετά την επίσκεψη οι μαθητές/τριες αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους σε ένα συννεφόλεξο.

 

 

 

           

21ο Γυμνάσιο Πατρών

 

Σχολικό έτος 2022 - 2023