ΓΙΟΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ


21ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η-Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

Tην Παρασκευή 22-3-2019 και ώρα 08:45 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                                                                Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ


 

 

 

Σχολική Ημερίδα στο πλαίσιο  της

«Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο»

 

«Eγκέφαλος…Τόσο Μικρός, Τόσο Μέγας»

Κυριακή 31 Μαρτίου  2019, ώρα 10:00 π.μ.

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

 

                      Διοργάνωση

 

Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες  και το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με τα Σχολεία,  Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών, 2 ο  ΓΕΛ Πρέβεζας, 12 ο  ΓΕΛ Πατρών, 2ο  ΕΠΑΛ Πατρών,   9ο  Γυμν. Πατρών,  20 ο   Γυμν. Πατρών,  21 ο   Γυμν. Πατρών,   Πειραματικό Γυμν.  Παν. Πατρών, 50 ο   Δημ.  Σχ.  Πατρών,    Πειραματικό Δημ. Σχ.  Παν. Πατρών &  Στρούμπειο  Δημ.  Σχ.  Πατρών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Την Παρασκευή 1/2/2019 , γιορτάστηκε η Chandeleur, ή αλλιώς μέρα της κρέπας από τα τμήματα των γαλλικών Α3 και Β2, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου. Η παράδοση αυτή έχει τις αναφορές της σε ένα παλιό μύθο σύμφωνα με τον οποίο αν εκείνη την ημέρα δεν γίνονταν κρέπες,  οι αγρότες δεν θα είχαν καλή σοδειά. Για το λόγο αυτό τύλιγαν ένα χρυσό νόμισμα στην πρώτη κρέπα και την κρατούσαν όλη τη χρονιά  σε ένα ντουλάπι, σαν έθιμο.

Τις επόμενες ημέρες το έθιμο συνέχισαν τα τμήματα Β1, Α2, και Α1

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά και τους γονείς που  βοήθησαν με τη συμμετοχή τους να γίνει αυτή η μέρα ξεχωριστή.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

ΚΟΝΤΟΥ ΝΙΚΗ

 

 

ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 8-2-2019 και ώρα 11:30 -14:00 μμ θα επιδοθούν οι έλεγχοι Προόδου & Φοίτησης των μαθητών του σχολείου μας κατά το Α τετράμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

11:30-11:45    Προσέλευση των γονέων & κηδεμόνων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου

11:45-12:00     Σύντομη ενημέρωση από το Διευθυντή για τρέχοντα ζητήματα του σχολείου

12:00-14:00  Επίδοση της βαθμολογίας στα οικεία τμήματα από τους υπευθύνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων

 

 

 

Από τη Διεύθυνση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Aγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω ότι στο σχολείο μας τοποθετήθηκε ηλεκτρικό κουδούνι, ώστε να κλειδώνει η είσοδος και η παραμονή των μαθητών μας να είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Ωστόσο, από την αρχή του σχολικού έτους παρατηρούνται καθυστερήσεις στην πρωϊνή άφιξη μεγάλου μέρους των μαθητών μας, με αποτέλεσμα να μην παρευρίσκονται στην προβλεπόμενη πρωϊνή συγκέντρωση (08:15 π.μ.) και να μην ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου. Εκτός τούτου, μερικοί χρεώνονται απουσίες, αφού εισέρχονται καθυστερημένοι στο μάθημα.

Θα σας παρακαλούσα, λοιπόν, να φροντίζετε, ώστε οι μαθητές να προσέρχονται έγκαιρα στο σχολείο και να ενημερώνεται η διοίκηση η γραμματεία ή ο υπεύθυνος του τμήματος για τυχόν δικαιολογημένες καθυστερήσεις (π.χ. ασθένεια, γιατρός, κλπ.). Είναι καθήκον μας να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας και τους μελλοντικούς πολίτες στην υπευθυνότητα και τη συνέπεια.

Σας ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΒΟΖΑΪΤΗΣ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ