Βράβευση στον 1ο Παναχαϊκό Διαγωνισμό για την Α' Γυμνασίου

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

 

Στις 18 Μαρτίου 2017 διεξήχθη ο πρώτος Παναχαϊκός διαγωνισμός για την Α΄ Γυμνασίου, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και συγκεκριμένα του παραρτήματος της Αχαϊας.με τη συμμετοχή 149 μαθητών από τον νομό. 19 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας έλαβαν μέρος. Είναι αυτοί που φέτος αποτέλεσαν την ομάδα των διαγωνιστικών Μαθηματικών και παιχνιδιών Λογικής και δούλεψαν όλη τη σχολική χρονιά υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μαρίας Γιαννίση.

Το σχολείο είχε τη χαρά να δει 15 από αυτούς να διακρίνονται. Οι διακριθέντες είναι οι εξής: Βαγενάς Αθανάσιος και Γιαννόπουλος Δημήτριος του Α1, Θωμά Ευθυμία, Κεφαλάς Κωνσταντίνος, Κανελλόπουλος Αναστάσιος, και Λάτσης Θεόδωρος του Α2, Λοτσάρη Αγγελική, Μελιγδής Αλέξανδρος, Μελιγδής Δημήτριος, Μπάρλου Ελένη, Μπίτση Ραφαέλα και Οικονομόπουλος Ιωάννης του Α3, Πασπαλάκης Γεώργιος, Πολίτης Δημήτριος, και Τζιατζιάς Γρηγόριος του Α4.

Οι παραπάνω μαθητές και μαθήτριες βραβεύονται σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου σε ιδιαίτερη τελετή που οργανώνει το παράρτημα Αχαϊας τηςΕλληνικής Μαθηματικής στις 7.30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του 11ου Λυκείου Πατρών.

Η Διευθύντρια Σοφία Μορώνη και σύσσωμος ο σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρει και τα 19 παιδιά για τη συμμετοχή τους και ιδιαίτερα τους διακριθέντες στο διαγωνισμό. Επιπλέον προσκαλεί τους γονείς και κηδεμόνες να παρευρεθούν στην τελετή απονομής βραβείων για να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί τα παιδιά μας!

 

Σημαντικές διακρίσεις των μαθητών του σχολείου μας στον 3ο μαθητικό διαγωνισμό Ελληνικής γλώσσας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 21ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΟ 3Ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Το ΚΕΣΥΠ Πάτρας της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο ΑΕΙ Πάτρας, συνδιοργάνωσαν τον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Γλώσσας για Γυμνάσια της Αχαΐας, αρμοδιότητας ΚΕΣΥΠ Πάτρας. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2017, στους χώρους του Πειραματικού Γυμνασίου ΑΕΙ Πάτρας, από τις 9π.μ. έως 14:00 μ.μ., υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Συμμετείχαν 12 Γυμνάσια με 146 μαθητές. Συγκεκριμένα συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία: 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [6] ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [12] ΜΑΘΗΤΕΣ 11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [8] ΜΑΘΗΤΕΣ 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [6] ΜΑΘΗΤΕΣ 17ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [27] ΜΑΘΗΤΕΣ 19ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [6] ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ [6] ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΙΟΥ [5] ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ [18] ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΒΡΥΑΣ [32] ΜΑΘΗΤΕΣ 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [11] ΜΑΘΗΤΕΣ

21ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [11] ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε 3 φάσεις. Στην πρώτη φάση πραγματοποιήθηκαν 12 προκριματικοί, στους οποίους οι μαθητές συμμετείχαν χωρισμένοι σε ομάδες . Ακολούθησαν οι 3 ημιτελικοί και στο τέλος ο τελικός. Από τους 11 μαθητές του 21ου Γυμνασίου οι 7 προκρίθηκαν στους ημιτελικούς και οι 3 στον τελικό. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στον τελευταίο προκριματικό και οι 3 μαθητές που προκρίθηκαν ήταν του Σχολείου μας.

Στην τελική κατάταξη πρώτη ήταν η μαθήτρια Δούκουρη Νίκη του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών , δεύτερος ο μαθητής Μαζαρακιώτης Παναγιώτης του 21ου Γυμνασίου Πατρών, τρίτη η μαθήτρια Καλλέ Βασιλική του 21ου Γ υμνασίου Πατρών και τέταρτη η μαθήτρια Νταλαπέρα Αγγελική του Γυμνασίου Καστριτσίου.

Διάκριση του 21ου Γυμνασίου Πατρών σε Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό

Με ποιήματα δύο μαθητριών της Β? τάξης, Τριανταφυλλοπούλου Μαρίας και Σιδέρη Μαρίας , συμμετείχε το Σχολείο μας στον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό (2016) που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Όμιλος Πετρούπολης, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO ΤΛΕΕ. Το ποίημα της μαθήτριάς μας Τριανταφυλλοπούλου Μαρίας με τίτλο « Το μυστικό μου» διακρίθηκε μεταξύ εκατοντάδων συμμετοχών από διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας μας και κέρδισε τον Α? ΕΠΑΙΝΟ ΠΟΙΗΣΗΣ

« Το μυστικό μου»

Είπα το μυστικό μου σ? ένα σύννεφο που χάθηκε, σ? ένα βραδινό αστέρι

που η λάμψη του μέσα στο σκότος της νυχτιάς το έκανε να ξεχωρίζει.

Είπα το μυστικό μου σ? έναν ήλιο Αυγουστιάτικο, καλοκαιρινό,

με θάλασσες χυμένες στα μάτια του και καράβια πολυταξιδεμένα κι άγνωστα.

Είπα το μυστικό μου σ? ένα ψηλό βουνό, σ? ένα ξεχασμένο χωράφι

τσακωμένο με τη θάλασσα, αλλά φίλο με τις πορτοκαλιές.

Είπα το μυστικό μου σε μια θάλασσα ανταριασμένη, με φουρτούνες και κύματα,

που αναπαριστούν τους θυμούς και τις φιλονικίες των ανθρώπων.

Μόνο δεν είπα το μυστικό μου σ? έναν άνθρωπο λουσμένο με χίλια πάθη,

Γιατί, την επόμενη μέρα το πρωί, το μυστικό μου δε θα είναι πια δικό μου

 

Πολλά συγχαρητήρια

στις μαθήτριές μας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό

και ιδιαίτερα στην Τριανταφυλλοπούλου Μαρία για τη διάκρισή της.

Θερμές ευχές για νέες δημιουργίες και νέες αξιόλογες διακρίσεις.

Οι καθηγητές σας